Hvilke vaner har du valgt i dit liv, og er du HELT sikker på at de alle er gode for dig?

Vi er alle vanedyr. Vaner hører til underbevidsthedens funktioner. Du lærte at svømme, cykle, danse og køre bil ved bevidst at gøre disse ting gang på gang, indtil de havde etableret faste mønstre i din underbevidsthed. Derefter kunne underbevidsthedens vanefunktion overtage. Man taler somme tider om at noget ”kører på rygmarven” - det betyder at underbevidstheden reagerer på de tanker og handlinger der er blevet vanemæssige. Du behøver derfor ikke at bruge tankemæssig energi på, hvordan du skifter gear i din bil, det ligger nu fast i din underbevidsthed som en vane og sker per automatik. Mega smart og energibesparende.


MEN - hvad nu hvis du har nogle andre vaner i dit liv som IKKE er så smarte for dig. De er jo nok ligeså stærke som de gode, bare med modsat fortegn. Det vil sige, at i stedet for at hjælpe dig og være smarte for dig, som dine gode vaner er, så er dine dårlige vaner med til at nedbryde dig og spænde ben for dig, hvis det skal siges lidt firkantet.


Vi kender garanteret alle nogle der ryger eller måske drikker lidt for meget, spiser usundt eller ikke får motioneret - MEGA DÅRLIGE VANER, men de er dog trods alt forholdsvis nemme at opdage fordi de er synlige OG det kan faktisk lade sig gøre at bryde dem og erstatte dem med nogle der er bedre. Det kender vi heldigvis en masse gode eksempler på.


Det bliver straks en hel del mere vanskeligt at opdage og spotte de dårlige vaner vi hver især har i vores indre liv, altså i vores tankemønstre og indre dialog. Vores tanker er jo usynlige og oftest er det ikke noget vi deler med andre, derfor er det kun os selv der kender til dem og dermed også kun os selv som kan gøre noget ved dem, vi skal bare lige opdage dem først, altså de negative - deri ligger udfordringen.


Derfor er det godt med nogle eksempler så du ved lidt mere om, hvad du skal være opmærksom på. Det kunne f.eks. være at du i dine tanker overbeviser dig selv om at du -


  • Er grim og tyk

  • Ikke har overskud og energi

  • Er en dårlig mor, datter, kæreste - eller måske det hele !!

  • Ikke kan finde ud af at styre din økonomi

  • Ikke kan passe på dig selv og lader andre bestemme over dig

  • Er doven og ikke kan tage beslutninger

  • Ikke kan ændre dine dårlige vaner til gode vaner :-)


MEN det kan du - tro på det og tag ansvar.


Eftersom du skaber dine egne vaner, står det dig frit for at vælge mellem gode og dårlige vaner. Hvis du gentager en negativ tanke eller handling gennem længere tid, bliver du underlagt en vanes magt. Underbevidsthedens lov fungerer som tvang. Så tving dig til gode vaner.


Så prøv nu at finde bare én dårlig tankemæssig vane og fokuser på den. Nu siger vi, at du har opdaget - til din store overraskelse - at du går og fortæller dig selv at du er en dårlig mor/far. Du er vant til at overbevise dig selv om at du ikke bruger nok tid sammen med dine børn, at du ikke er god til at trøste dem, eller at du måske skælder for meget ud eller hvad det nu kan være - den fælde ryger vi vist alle sammen i ind imellem som forældre.


Nu skal du have stoppet disse negative og nedbrydende tanker og skiftet dem ud med nogle positive, altså ændre en dårlig vane til en god. Så - HVER GANG du tænker negativt om din forældrerolle så stopper du tanken med det samme og siger i stedet for: ”JEG GØR DET SÅ GODT JEG KAN” - ”JEG ER DEN BEDSTE MOR/FAR SOM JEG KAN VÆRE” - ”MINE BØRN TRIVES” - ”JEG HAR OVERSKUD TIL AT VÆRE DER FOR MINE BØRN” osv osv. Find en sætning som passer lige præcis til dig og gentag den HVER GANG den negative tanke dukker op.


I starten vil det være mange gange i løbet af en dag, og i mange dage, men stille og roligt får du overbevist din underbevidsthed om, at du faktisk er en smadder god forældre og at du gør det så godt du kan - OG DET HAR DU FORTJENT AT TÆNKE.Held og lykke med at ændre dine dårlige vaner til gode vaner.

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle